Schooljaar 2024/2025 

Kindcentrum Sunte Werfert staat midden in de maatschappij en blijft volop in ontwikkeling, zodat we uw kind op de best mogelijke manier kunnen begeleiden. Als team zien we dit als onze taak en als mooie uitdaging op zowel pedagogisch, didactisch en sociaal gebied. Ieder jaar stellen wij ons daarom ook nieuwe doelen gericht op wat we willen bereiken, hoe we dat willen bereiken en wat we daarvoor nodig hebben als team of als individu.

Voor komend schooljaar staan de volgende speerpunten op onze planning vakgebieden rekenen, taal, spelling en lezen. Bij het werken aan deze vakgebieden kijken we naar bewezen effectieve handelswijzen, werken met nieuwe methodes en waar nodig zetten we externe begeleiding in.

Daarnaast staan specifiek de volgende speerpunten op ons jaarplan:

  • Bij rekenen ligt onze aandacht op de automatisering en op het aanbieden van leerstof op kindniveau. Het kan zijn dat we kinderen niet alleen meer de lessen digitaal laten verwerken, maar juist ook op papier om beter aan de behoefte van het kind te kunnen voldoen. Om tot een goede afweging te komen evalueren en analyseren we onze methode gebonden toetsen en nemen de bevindingen mee in de blokvoorbereiding voor het nieuwe rekenblok.
  • Met onze leeslessen gaan we dieper in op de betekenis van het lezen voor kinderen, hoe kunnen we het lezen leuker en interessanter maken. Wat voor vragen kun je over een bepaald boek stellen en hoe introduceer je een boek met een ander thema in een groep. Ook pakken we teksten die behoren bij onze thema’s van Jeelo om de betekenis van de teksten te kunnen uitdiepen met de kinderen. Onze teksten halen we onder andere uit de nieuwe methode Staal Taal.
  • Voor ons spellingsonderwijs hebben we vorig jaar Staal geïntroduceerd, afgelopen jaar hebben we vooral gekeken naar het borgen van de afspraken (spreken we dezelfde taal), de doorgaande lijn (hoe is de opbouw van onze lessen per les maar ook door het jaar heen) en hoe gaan we om met de resultaten (analyseren en evalueren en plan van aanpak opstellen). Dit zetten we door in het komend schooljaar. Staal spelling komt zelf met een nieuwe versie en deze implementatie kunnen we dan ook meteen verwerken in onze afspraken rondom aanpak en borging.
  • We gaan verder met het programma van Leerling in Beeld om de resultaten van onze leerlingen te analyseren en evalueren. Hiervoor hebben we afgelopen jaar begeleiding gekregen en samen hebben we in onze teamvergaderingen naar de analyses gekeken om een gedegen plan van aanpak op te stellen. In het plan van aanpak zetten we wat we doen, wat er werkt en wat we nog willen bereiken voor de komende periode. Voorafgaand aan het schooljaar stellen we onszelf schooldoelen op de vakgebieden van lezen, rekenen en taal die we halen uit de evaluatie van de scores van de afgelopen jaren. Deze doelen liggen altijd boven de norm van de school, ook als deze norm boven het landelijk gemiddelde ligt. Zo proberen we het beste uit ons en de kinderen te halen.
  • De verdere ontwikkeling binnen ons kindcentrum naar een integraal kindcentrum. Waar kinderen in een veilige speel-leeromgeving vanuit een gezamenlijke visie en pedagogisch klimaat een doorgaande ontwikkeling kunnen doormaken;

Daarbij besteden we dit jaar extra aandacht aan de samenwerking tussen de Peuterplusgroep en de groepen 1/2 van het Basisonderwijs. Om daar de doorgaande ontwikkelingslijn goed vorm te geven.

  • Het Jeelo onderwijs borgen. Samen Leven, Samen Werken en Zelfstandig Leren vormen de pijlers van dit projectmatige aanbod. Dit schooljaar is het vijfde jaar dat er, kindcentrum breed, projectmatig op deze manier wordt gewerkt. Meer informatie over Jeelo vindt u via de volgende link: www.jeelo.nl/voor-ouders/
  • Het werken in de klassen met DHH (het ontdekken van kinderen met talent), waarvoor medewerkers opgeleid zijn. Daarnaast bieden wij een plusklas aan in ons kindcentrum voor die kinderen die uit deze DHH naar voren komen, kinderen die meer aan kunnen en kinderen die op een andere manier leren/denken. Binnen de groepen wordt dit jaar de leerlijn voor kinderen die meer uitdaging aankunnen steeds meer structureel in de groepen geïmplementeerd.

Tot slot
Deze schoolgids heeft de instemming van de Medezeggenschapsraad en is goedgekeurd door het bestuur van de stichting Wonderwijs.

Wij hopen dat u na het lezen van deze gids een goede indruk van ons kindcentrum heeft gekregen. Neemt u gerust nog een kijkje op onze website voor meer informatie.

Bent u geïnteresseerd geraakt, nieuwsgierig geworden of heeft u vragen, neemt u dan contact met ons op en maak een afspraak. Daarnaast staan wij altijd open voor suggesties en verbeteringen.

Namens het team van kindcentrum Sunte Werfert,

Paula van ‘t Hof
Directeur

9