13

De leraren

Wij vinden het belangrijk dat er in een schoolteam harmonie is, dat er met onderling respect en waardering voor elkaar wordt gewerkt. Humor en liefde voor het vak zijn daarbij wezenlijk. In dit verband is het van belang dat een team gemêleerd is samengesteld: mannen en vrouwen, jongeren en ouderen. Daar zijn wij op onze school naar onze mening aardig goed in geslaagd, wij hebben een behoorlijk evenwichtige teamsamenstelling.

Op onze school werkt een aantal leerkrachten parttime en een aantal leerkrachten heeft compensatieverlof, waardoor de kinderen met meerdere leerkrachten in een groep te maken hebben. Vanzelfsprekend streven wij ernaar om het aantal ‘gezichten’ voor de klas beperkt en dus overzichtelijk te houden middels vaste combinaties van duobanen en een vaste leerkracht die het compensatieverlof vervangt. Voor vervanging van een (zieke) leerkracht zijn wij aangesloten bij een vervangerspool. Wij hebben hierdoor bijna altijd vervanging maar kunnen geen voorkeur uitspreken. Als er geen vervanging is, en het is kort dag, dan kan het zijn dat we de kinderen intern opvangen. Dit zorgt voor veel overlast binnen de andere groepen. Als er na een dag nóg geen vervanging is, verzoeken wij u om uw kind thuis te houden.

Om aankomende leerkrachten de gelegenheid te geven praktijkervaring op te doen, staat bij ons de deur open voor stagiaires van de PABO, opleiding pedagogiek/psychologie en de opleiding voor onderwijsassistenten. U zult stagiaires regelmatig tegenkomen in de diverse groepen. Hun activiteiten vallen altijd onder de verantwoordelijkheid van de leerkracht.