8

Voorzieningen in ons schoolgebouw

Begane grond 

Het gebouw heeft in totaal 11 leslokalen. Op de begane grond zijn in de gangen bij alle lokalen werkplekken gecreëerd d.m.v. (hoge) tafels met stoelen.

De zaal wordt gebruikt om te werken en te spelen. Grenzend aan de zaal is een grote gezamenlijke keuken, de ontmoetingsplek binnen onze school, en de ruimte waar met kinderen op een veilige manier wordt gekookt op onze inductiekookplaat en/of elektrische oven. Midden in de keuken staat een tafel waaraan het gekookte kan worden genuttigd.

Nabij de gezamenlijke keuken zitten:

• De kleutergroepen van De Esdoorn;
• De Notendop: peuterspeelzaal;
• De Boomhut: BSO (BuitenSchoolseOpvang);
• De Sterrenboom: Kindcentrum van de Driestroom. Hier zitten kinderen
  met een handicap in een schoolvoorbereidende groep;
• De Rupsen en de Vlinders;

Het speellokaal, grenzend aan de zaal, is voorzien van kleutergym materialen. De scheidingswand tussen het speellokaal en de zaal kan geopend worden waardoor de zaal kan worden vergroot. Het speellokaal is voorzien van een podium, theaterverlichting en toneelgordijnen, zodat zij ook als theaterruimte kan dienen bij optredens van kinderen.

Nabij de hoofdingang is de directiekamer en de ruimte vande facilitair medewerker.

In het oude gedeelte van de school bevindt zich naast 5 groepslokalen ook een multifunctionele ruimte. Groepjes kinderen met een onderwijsassistent,de jeugdarts,de schoolmaatschappelijk werkster, de psycholoog en de logopediste maken regelmatig gebruik van deze ruimtes.
Tegenover deze ruimte is de kamer van de intern begeleiders. In beide ruimtes staan materialen voor kinderen met een specifieke onderwijsbehoefte. Tussen bovenstaande ruimtes bevindt zich een nis die wordt gebruikt voor handvaardigheid.

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping bevinden zich 3 groepslokalen, een groep van Lichtenbeek; de Libellen en een lerarenkamer. Nabij deze ruimte bevindt zich ook de lift. Aan het eind van de galerij is de mediatheek. Deze is voorzien van grote boekenkasten en tafels om aan te werken. In deze ruimte staan de informatieve boeken en een wisselcollectie van de leesboeken.

Noodlokalen

Buiten het hoofdgebouw zijn 2 noodlokalen geplaatst.
Links van de hoofdingang van ons plein bevindt zich Bijdehand, het kinderdagverblijf van de SKAR. (gehuisvest in het gebouw van Tante Kers).
Onze school is een Brede school… alle voorzieningen (bijna) onder één dak!

Voorzieningen buiten de school

De Esdoorn heeft een plein dat wordt gekenmerkt door de vele prachtige esdoorns. Voor de kinderen staan er diverse klim- en klautermaterialen, een pingpongtafel, voetbalveldje met doelen, knikkerpotjes en zijn er hinkelpaden. Daarnaast is er een natuurbeleveningstuin met een ‘buitenkeuken’ en een ‘zand-waterplaats’, waar de jongste kinderen van de Brede school kunnen spelen.

Om het schoolplein staat een hek met een aantal toegangshekken. Bij de school zijn fietsenrekken voor de kinderen om hun fiets te stallen. Ook voor de ouders is er direct bij het toegangshek aan de Chopinstraat en naast de school bij de parkeerplaats aan de Bachstraat ruimte om de fiets te stallen. Zowel aan de kant van de Chopinstraat als aan de kant van de Bachstraat zijn er parkeerplaatsen om daar uw auto, natuurlijk alleen in de vakken, te parkeren. Net voorbij de Brede school, achter de noodlokalen, is een smalle weg met parkeerplaatsen, de zogenaamde ‘kiss&ride’ strook. De bedoeling hiervan is dat u op de parkeerplaats afscheid neemt van uw kind (kiss), deze laat uitstappen en daarna verder rijdt (& ride). Via een smalle doorgang naast de noodlokalen kan uw kind veilig het plein oplopen.